Skal du til Gdansk?Da bør du se slott i Malbork!

 

Malbork er en  by som ligger ca 60 km fra Gdansk. I Malbork finner du Europas største gotiske slott som ble skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

TRANSPORT

Det finnes organiserte bussrundturer til Malbork med tur-retur transport til hotell/leilighet. Du kan også leie ut bil eller ta en tog og du kan oppleve Malbork slott på egen hånd.

BILLETTER

Koster ca 100 kr per person. Åpningstider: vintersesong (1.10-14.04) fra kl 10-15 sommersesong (15.04-30.09) fra kl 9-19.  Fri inngang:  mandag. Magisk opplevelse er også nattomvisning med unik atomsfære. Billetter kan du kjøpe online eller i kassen før sightseeing.

 

Slottet  ble bygd av Den tyske orden i begynnelsen av 1280 årene. Ble solgt i 1457 til den polske konger Kazimierz Jagiellonczyk. For en kort stund  var under svensk okkupasjon(1626-1635). Slottet ble sterk skadet,men nå er i god stand. Tusen hjertelig takk til Norge som har bidratt med penger til oppussingen av et par av rommene! 

Malbork slottet har imponerende festningsmurer med porter og tårn i rød murstein. Her bli du kjent med den sinnrike arkitekturen fra middelalderen. Fra elvebredden til Nogat får du den beste utsikten over slottet. Fra tirsdag til søndag kan du se mange utstillinger med gamle våpen,rav,keramikk og kunsthåndverk. Om kveldene kan du bli med i friluftsoppvisninger og lysshow i borggården.

 

 

 

 

I slutten av juli kan man delta i middelaldersfestival hvor slaget fra 1410 blir rekonstruert. Dette er en unik og spektakulær opplevelse.

 

 

#gdansk #polen #malbork #slott 

 

 
8 kommentarer

Siste innlegg