En perfekt dag i Warszawa

 

 

Skal du til Warszawa og mangler du tid? Da bør du lese dette og får du en perfekt dag i den storbyen!

Kl 10 – kl 12

1. Ta en tur til Kultur og vitenskapspalasset

Palac Kultury i Nauki er Polens høyeste bygning(237 meter høy) og den syveste høyeste i Den europeiske union.Palasset ligger i sentrum av Warszawa,nær Dworzec Centralny og ved Paradeplassen. Terrassen på 30.etasje brukes som utsiktspunkt over byen og er en viktig turistattraksjon. I sommersesongen er terrassen åpent fra kl 9 til kl 20 og fra kl 20 til kl 23 30 på fredag og lørdag. Billett koster ca 45 kr og  kjøper du den i kassen. 

Utsikt over byen 

 

Kl 13 – kl 18

2. Lazienki-parken -et must!

De kongelige bad er en park og et palasskompleks i barokkstil fra XVII i sentrum av Warszawa,ca 2 km fra Palac Kultury i Nauki. Parken er kjent for mange klassisistiske severdigheter og er perfekt for en romantisk tur med din kjære -masse blomster, busker, trær,fugler og vannet. Hovedinngangen til parken befinner seg ved Belweder-tidligere residensen til Polens president. Hver søndag hele sommeren kan du nyte her vakker musikk av Chopin. På torsdag adgang til alle museer i parken er gratis! http://www.lazienki-krolewskie.pl/en/zwiedzanie/godziny-otwarcia?langset=true

Belweder

Chopin monumentet

Gamle oransjeri

Lazienki Palasset eller Palasset ved vannet 

Japansk hage

 

Kl 18 30 – kl 19 middag

Deilig middag til en rimelig pris får du i Tbilisi Restaurant, Pulawska 24 gate. Vin,saft og mat til 2 stk koster ca 200kr. 

Liker du å handle? Da kan du ta en tur til Zlote Tarasy og ta en drink etter i Hard Rock Cafe . Zlote Tarasy ligger ved Dworzec Centralny.

http://zlotetarasy.pl/

Zlote Tarasy

 

#warszawa #polen #reise #tur #travel #trip #poland #polska #reisetips #shopping
 

 

14 kommentarer

Siste innlegg