Sjarmerende gater i Polen

 

1. Gdansk, Mariacka gate

2. Torun, Rynek Nowomiejski gate

3. Lodz, Piotrkowska gate

4. Krakow, Florianska gate

5. Gdynia, Aleja Jana Pawla gate

6. Sopot, Bohaterow Monte Cassino gate

7. Lublin, Krakowskie przedmiescie gate

8. Zakopane, Krupowki

9. Warszawa, Nowy Swiat gate

Nowy ?wiat

10. Poznan, Wroclawska gate

 

 

 

#polen #polska #poland #reisetips #reise #tur #trip #travel

Mystisk slott med stil -Dunajec

Niedzica ligger ca 120 km fra flyplass Krakow Balice og er virkelig verdt et besøk!

Niedzica (eller Dunajec ) slottet ligger i den sørlige delen av Polen. Slottet ligger over elven Dunajec på en kalkstein klippe og ble bygd i 1325. Er du glad i legender, gamle historier og spøkelse, Dunajec slottet er for deg!

Det finnes et skilt foran slottet som advarer besøkende om at de er på vei til et hjemsøkt sted.  Hver eneste natt viser seg en kvinne som heter Umina. Legenden sier at hun ble myrdet foran slottet av en tyvaktig skattejeger.

 

Idag er slottet et arkeologisk museum og et veldig fin hotell. En natt på slottet koster fra 500 kr per 2 person. Ca 30 kr koster billett.

http://www.zamek-w-niedzicy.pl/cennik/

 

#polen #polska #poland #reisetips #reise #tur #travel #trip #slottet

En ferieuke kan gjøre deg slank!

Har du spørsmål? Send oss email [email protected]

Har du lyst til å gå ned i vekt på en sunn måte? Er du konstant trøtt og sliten ? Er du lei av kostholdsplanene som er så kompliserte at du ikke klarer å følge dem?

Da bør du dra til Polen og gå ned i vekt på ferien! Nydelig vær, stranden som tar pusten fra deg, sunn mat,gruppetrening hver dag,en koselig atmosfære og lav  pris! Her lærer du mye om deg selv og kosthold,motivasjon og trening.

Jastrzebia Gora ligger ca 70 km fra Gdansk og byen er en av de mest fasjonable badestedene i Polen. Her finner du den varierte kystlinjen,hvite sandstrender og vakre bygninger fra tidlig på 1900-tallet.

Hvor: Jastrzebia Gora

Når: En uke ferie i september!

Pris: Avhenger av opsjon ,fra 2100kr (hotell +kostholdsplan+ frokost+middag+kveldsmat +gruppetrening hver dag). Fly betaler du extra.

Her bor du:

 

 

#polen #polska #reise #reisetips #travel #slank #sunn #kosthold #trening #gruppetrening #nedivekt #vekt #tur #trip #travel #poland #jastrzebiagora #stranden 

 

Krakow-tur på egen hånd eller med guide?

Jeg får mange spørsmål om  å ta en guided tur  i Krakow eller å oppleve byen og området på egen hånd. Jeg synes det er bedre for turister å melde seg på en organisert lokaltur.

Trenger du hjelp? Ta kontakt med oss på facebook

Hvorfor?

1. En guided tur er en god og interessant måte å bli kjent med byens og området rike historie og samtidig få sett de fleste av byens attraksjoner,gamle monumenter og bygninger. 

A lot of doves in Krakow old city. Market Square. Poland

2. Ingen ventetid!

Store grupper med en guide slipper å stå i kø og får direkte adgang til mest kjente attraksjoner

 

3. Dere slipper å stresse med å organisere av turen

 

4. Prisen på turen er lite

Arrangerer du selv turen til Wieliczka Saltgruven med guide på engelsk må du betale ca 430 kr per person(2 personer ca 860kr). Organisert tur med guide på engelsk koster ca 350kr per person.

5. Dere blir hentet på hotellet og kjørt tilbake

 Dere trenger ikke å tenke på transport til attraksjoner

6. Free walking tur i Krakow http://freewalkingtour.com/krakow/

Du kan bli med på vandreturer på engelsk med guider som tar deg til de viktigste severdighetene i sentrum. Det koster ikke noe å være med på turene,men du tipser guiden et valgfritt beløp når din tur er ferdig

 

 

#polen #reisetips #tur #travel #trip #poland #polska #krakow #gdansk #reise 

Kongeslottet på Wawel -Krakow

KRAKOW 2015.07.26ZDJECIA DRON KRAKOWNZ WAWEL WZGORZE WAWELSKIE ZAMEK NA WAWELU WISLA RZEKAZDJECIA Z LOTU PTAKAFOT MICHAL STAWOWIAK / NEWSPIX.PL

Slottet med et areale på over 7000m2  ble bygget på 1300-tallet og er en av Krakows viktigste severdigheter som du kan ikke gå glipp av! Kongeslottet ligger høyt over elven Wisla på Wawel høyden.  Slottet var opprinnelig i gotisk stil. På 1500-tallet ble de beste italienske arkitekter leid inn til å komme hit og lage et fasjonabelt palass i renessansestil. 

Her kan dere sjekk pris og åpningstider

Elegante kunstverker

Det finnes 71 salene med nydelige veggtepper, malerier av Rubens og andre malere fra renessansen, samlinger av våpen, kongelige juveler og mer. 

Kongelige rommene

Her kan du se gamle møbler,portretter av tidligere beboere og verdifulle gjenstander 

Utstillingen Kunst fra øst

Den arkeologiske utstillingen Det tapte WawelKurza Stopka tårnet

Fra toppen av tårnet kan du nyte fantastisk utsikten over Krakow 

Wawel hagen

Ta en tur rundt i hagen og nyt vakre natur

Dragens hule og dragen

 

 

#krakow #reisetips #polen #reise #tur #poland #polska 

Stedene ved det baltiske hav du må besøke før det er for sent!

1. Swinoujscie og 44 øyene

Swinoujscie  ble kjent som polsk Venezia pga beliggenhet på 44 øyene. Her finner du en bred og fin sandstrand og flotte forholdene for vannsport. Byen tilbyr mange vakre sykkelruter og flotte severdigheter.

 

2. Miedzyzdroje og Wolinski nasjonalpark

Miedzyzdroje med ca 6000 innbyggere er en koselig turistby ved det Baltiske hav. Her bør du se Wolinski nasjonalpark som ble etablert i 1960.

3. Rewal

Rewal er perfekt for en romantisk weekend med kjæresten. Stranden og gaten full av blomster.

4. Kolobrzeg

Kolobrzeg er perfekt for sommerferien. Fine strender, flotte attraksjoner og en eventyrlig natur som er en opplevelse i seg selv.

5. Leba og de imponerende sanddynene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

#polen #polska #poland #reisetips #reise #tur #baltiskehav #baltik #sjø #strand

 

Brystforstørrelse uten skalpell

Jeg får mange meldinger og spørsmål om -kosmetisk og -tannbehandling og  skjønnhetsoperasjoner på min facebook https://www.facebook.com/polenbesok/.  Derfor bestemte jeg meg for å opprette en ny kategori på bloggen ‘Behandling i Polen’.

Hva er brystforstørrelse uten skalpell?

Mange er bekymret før en operasjon  og tenker mye på hvor trygt det er. Brystforstørrelse uten skalpell er perfekt for dem som er livredd narkosen. Behandling tar ca 1.5 time uten narkose eller operasjon. Lege sprøytes inn i brystene et spesielt preparat som inneholder 98% av fysiologisk salt vann og 2% av polyamid. Bryster etter behandling ser naturlig og pen ut.

Pris på brystforstørrelse i Polen

2*100 ml koster ca 24 000 kr (begge bryst). Fly og hotell ca 2000 kr. Da betaler du ca 26 000 kr for brystforstørrelse.

Prosedyren & risiko

Risiko er forbundet med alle invasive prosedyrer. Du kan få fe infeksjon eller hematom. Preparatet er kjent som ufarlig og trygg.

Hvor lenge varer effekten?

Ca 5 år

Kontraindikasjoner

#kreftsykdom

#hudbetennelse

#svangerskap

#laktasjon

#menstruasjon

#smittsome sykdomer

#problemer med blod koagulasjon

HUSK

Det finnes mange gode og erfarne leger i Polen som bruker materiell og utstyr av høy kvalitet.De kan prata engelsk,svensk eller norsk.

Men noen klinikker tilbyr lav kvalitet som kan gi komplikasjoner. Det  er veldig viktig  å velge en riktig klinikk.

 

 

 

 

#polen #brystturisme #brystforstørrelse #pupper #bryst #plastiskkirurgi #reisetips #krakow #gdansk #warszawa #behandling

Masuria – en polsk perle

Masuria (på polsk Mazury ) er en historisk region i nordøstlige del av Polen og landets største innsjølandskap. Masuria inneholder mer enn 2 000 innsjøer og dekker et areal på rundt 52 000 km^2. Regionen er kjent for vakker natur og unike naturopplevelser: fargerike sjøene, fine fuglearter, gull og grønne skoger eller unike dyreliv. Her finner du Polens største innsjø med et areal på 113.2 km2 – Sniardwy.

 

Ta en titt på bilder!

 

 

 

 

 

 

#mazury #masuria #polen #polska #poland #reise #tur