Nyttårsaften i Polen

BOh35wmBXwg

Her får du oversikt over fester og arrangement i Polen på nyttårsaften 2016/2017. 

GDANSK

Mercure Gdansk Hotel -Kapliczna 30 gate,Gdansk

Ball i Mercure Gdansk Hotel fra kl 20 til kl 4. Koster ca 700 kr per person.  Pris inkluderer buffet med kalde og varme retter,samt dessertbord og drikker. 

BMpLPDLj-du

Disco Ball med musikk  fra 70.80.90-tallet


Pris ca 1100 kr per person inkluderer fest fra kl 18 til kl 12 01.01.2017 og buffet med varme og kalde retter og drikker (med og uten alkohol).  SOPOT

Maskeball – Opera Lesna Sopot, Moniuszki 12

Billett koster ca 500 kr og inkluderer varme og kalde retter. Fest begynner ca kl 20. Her kan du finne ut mer.

BMcITqOANH2

Sfinks 700

Billett koster ca 140 kr og her kan du feste med mange unge mennesker.  Fantastiske Djer, fe Amotik fra Berlin eller Twin Prix. Billett inkluderer mat og et glass vin. Her kan du finne ut mer.

 

BOF1hz0DPlh
 
BNt7tOCjh4-

Sheraton Sopot

Pris fra 1200 kr. Inkluderer kalde og varme retter og drikker. Fest begynner ca kl 19. 

BKIWQ5mhdul


GDYNIA

Viva Las Vegas – Mercure Hotel,  Armii Krajowej 22 Gate

Pris ca 800 kr per person, inkluderer kalde og varme retter,drikker og masse attraksjoner!

BMtaG2ahD-x


Warszawa 

DoubleTree by Hilton Warsaw,Skalnicowa 21 Gate 

Havana Night fra kl 9 til kl 4.30. Billetter koster fra 1400 kr /per person og inkluderer buffett med kalde og varme retter og drikker (open bar). Her kan du booke 

BOhUB30AhJz


KRAKOW

Grand Hotel Krakow,Slawkowska 5/7 Gate

Billetten koster ca 1600 kr per person og inkluderer mat og drikke. Her kan du booke tel 00 48 12 424 08 00
e-mail: [email protected]

BONYidUD43j

 

 

#besokpolen #polenbesok #besøkpolen #polenbesøk #polen #Polska #poland #gdynia #sopot #krakow #gdansk #nyttårsaften  #warszawa #reise #tur #trip #travel #fest 

 

 

Julaften i Polen i bilder

Julaften ble en veldig fin julefeiring! I vår familie følger vi samme tradisjoner hvert år: vi begynner å feire når vi ser den første stjernen på himmelen,ca rundt kl 17.  Den er knyttet til Betlehemsstjernen – en spesiell stjerne skulle ha vist seg på himmelen ved Jesu fødsel.  Først  brytet vi  en opłatek (juleoblat) og skjenket den til hverandre sammen med en velsignelse,fe Ønsker deg god helse og lykke. Etterpå spiste vi kveldsmat og  fikk besøk av julenissen med julegaver. Ta en titt på bilder!

 

 

 

 

 

 

#besokpolen #polenbesok #polenbesøk #besøkpolen #jul #julaften ##polen #poland #polska #jul #julmat #julenissen 

Polakken ofret livet- hans familien trenger støtte!

 

Tolv mennesker omkom og 48 ble skadet da en lastebil kjørte inn på et julemarked i sentrum av Berlin mandag kveld. Det var også Lukasz Urban blant ofrene -Polakken som ofret livet da han forsøkte å stoppe terroristen. Lastebilen med Lukasz ble  kapret av  terrorister og ble brukt til å kjøre inn i julemarkedet. Lukasz kjempet med døden og grep fatt i rattet for å redde menneskeliv. 

Lukasz  likte å jobbe som sjafør og  var dedikert i sitt arbeid. Selskapets transportsjef Lukasz Wasik beskriver Urban som en god, stille og ærlig person. Han var på vei hjem til sin kone og 17 år gamle sønn i Polen. Nå familien hans trenger støtte- han kan ikke få livet tilbake men penger kan hjelpe litt kone til Lukasz og sønnen(de er uten lønn nå). 

Har du mulighet og vil hjelpe? Da kan du gå til gofundme siden og donere penger.  

Hvem står bak terrorangrepet? IS(islamistgruppa) tar på seg ansvaret. Den hovedmistenkte er tunisieren Anis Amri.  Han kommuniserte med IS og søkte på nettet etter metoder for å lage eksplosiver.

Men..NOK er NOK! En som dreper kan være muslim, men kan også være kristen.  Hvorfor er det ingen tvil om at Islamistisk terror er i klart flertall?  Se oversikt over angrepene: 15.12.2014 Sydney (gisseltakeren brukte IS-symbolikk),07.01.2015 Paris,Charlie Hebdo(En al-Qaida-gruppering tok på seg skylden),15.01.2015 Belgia(planlagt av hjemvendte Syria-krigere),27.01.2015 Libya, 14.02.2015 København,15.02.2015 ,20.02.2015 ,19.04.2015 Libya,13.11.2015 Paris IS tok på seg skylden og mer.. HER kan du se detaljert oversikt over angrepene

Islamsk ekstremisme er en av de mest barbariske religioner som har eksistert, de kriger mot alle og skaper kaos, ustabilitet og lidelse i verden.  De prøver å påtvinge oss islam og er villige til å bruke vold for å få sine mål. Vesten har også en del av skylden ( her mener jeg finansiering av terrorisme) men hoved ansvaret og skyld har islamsk ekstremiste.

Jeg er redd for terror og det plager meg. Jeg husker min tur til Paris. Jeg satt i metro og fikk se voksen mann som tok på seg muslimsk klær fra hode til tå. Han hadde barnevogn med uten barn. Jeg fikk panikk angst og var så fryktelig redd. Jeg trodde at han har bomben i barnevogn og det skal eksplodere. Dette var min siste reise til Paris. Jeg klarar ikke å gå til Frankrike,Berlin,Egypt eller Tyrkia og tenke hvem som er en terrorist eller ikke. 

I Polen  føler jeg meg trygg. Vi blander ikke  (som fe Frankrike) inn islam og politikk. I Polen vi har ikke råd til asylsøkere. Det er vanskelig å få opphold og arbeidstillatelse og vi har ikke penger. Det er en veldig  liten mulighet for at terrorister kommer til Polen som asylsøkere. 

Jeg er ikke mot islam,men jeg er mot islamsk ekstremisme og vold. Jeg har mange gode muslimske venner. På grunn av terroristangrepene skal vanlige muslimer også lide. De er mer utsatt for mobbing. De er satt i dårlig lys på grunn av aktiviteten som utføres av islamsk ekstremisme.

 

 

 

 

 

 

#besokpolen #polenbesok #besøkpolen #polenbesøk #polen #Polska #Poland #berlin #terror #terrorangrep #is #islam #islamskekstremisme

Tradisjonell polsk julemat


By Diabetes [Public domain], via Wikimedia Commons
 
_sCIIaDEpF

 

Er du nysgjerrig på hva spiser Polakker i jula? Julematen omfatter både varme og kalde retter.  På julaften bør det være minst 12 retter som symbolyserer de 12 apostler og det er ikke lov å spise kjøtt. I Polen er det vanlig å spise karpe. 

Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, lages av ekte soppen

 

 

 

BOKD-EGgzlk

Rødbettersuppe(Borsjtsj)

Suppen består av grønnsaker hvor hovedingrendiensen er rødbeter. Vanlig serveres med små pirogi.

 

BOMZkexBDQk

Karpen

Ferskvannsfisken karpe som serveres på ulike måter er veldig populær matfisk på juleaften i Polen. 

_ruLlOtIzL


Pierogi (Pirogi)

Pierogi er de små pakkene som er fylt med ulikt innhold. På juleaften serveres med kål og sopp.

BOKEDeYgRRS


Kutia (Kutja)

Kutia er typen av søt grøt og inneholder valmuefrø,honning og russiner.

BOH3XWGD-JT


Łazanki z makiem

Łazanki er samme som nudler. Vi serverer dem med valmuefrømasse.

BOMTXaogJlC

Makowiec (Valmuefrøkaken)

Her blander vi nøtter, rusiner, sukker og valmuefrø og baker.

BONXJ9xB7qZ

Kål med sopp 

_cVhghQKZ-


Susz

Susz er en typ av kompott som består av tørket frukt ( epler, pærer, aprikoser).

BNUo6-nD-p_

 

 

#besokpolen #polenbesok #besøkpolen #polenbesøk #julemat #polskjulemat #jul #polen #polska #poland #gdansk #wigilia #wigilijnakolacja #julebord 

Lysdekorasjonene i Oliwski-parken i Gdansk

 

Oliwski parken ligger i Gdansk,ca 9 km unna gamlebyen. Her kan du slappe av og ta en tur innom katedralen. Nå og til 31. januar kan dere  se på de nydelige lysdekorasjonene  som er virkelig imponerende. I nærheten av parken ligger julekrybben i sand. Verdt å se.

 

 

#oliwskiparken #parkoliwski #oliwski #gdansk #trippelbyen #trojmiasto #polska #poland #polen #trojmiasto #reise #tur #ferie #besokpolen #polenbesok #besøkpolen #polenbesøk  

Leter du etter en dyktig lege i Polen?

Leter du etter en dyktig lege som pratar norsk i Trippelbyen? Har du lyst til å prøve rynkebehandling eller leppeforstørrelse,men redd for at det skal bli rart og unaturlig? Hos http://www.kosmetisklege.com får du en trygg, effektiv og estetisk flott behandling med dokumenterte produkter. Det finnes en rekke fillere på markedet,men hos http://www.kosmetisklege.com får du behandling med Restylane eller Juvederm som er de sikreste og mest dokumenterte fillers. Priser for behandling er lavere enn i Norge,så da sparer du penger.

Salongen ligger i Gdynia – du  blir hentet på hotellet og kjørt tilbake etter behandling. Behandlingsrom er stort,lys og koselig. Her kan du slappe av og nyte alkoholfri vin og behandling. I tillegg til estetiske behandlinger kan du få manikyr, pedikyr, ulike typer massasje,hårfjerning med laser og ansiktsbehandling. Hos salongen kan du også kjøpe original Guerlain kosmetikk til en rimelig pris.

Lege som utfører prosedyrene har jobbet i åtte år innen norsk og polsk helsevesenet og har derfor god erfaring. Hun er spesialist i estetiske behandlinger(kosmetiske injeksjoner,botulinumtoxin,ansiktsløft,prp behandling) og jobber også i Bergen. Du kan bestille time her http://www.kosmetisklege.com

 

#besokpolen #polenbesok #besøkpolen #polenbesøk #kosmetiskmedisin #estetiskmedisin #lege #kosmetisklege #polen #poland #polska #norge #norway #bergen #injeksjoner #fillers #botulinumtoxin

Her får du en helt unik matopplevelse

ł

 

Leter du etter en unik matopplevelse i Trippelbyen? Da bør du besøke restauranten som heter Bialy Krolik (White Rabbit). Restauranten ligger i Gdynia, Folwarczna 2 gate og har mye å tilby. Her får du tradisjonell polsk mat som serveres på en moderne måte. Restauranten har et koselig lys interiør av varme farger og vakre dekorasjon.

Menyen er ikke veldig stor men interessant og variert nok. Du kan velge mellom lunsj (man-lør kl 13-17 koster kun 75 zloty for 3 retter ,ca 150 kr) eller tasting meny for 180 zloty(360 kr). Da får du smake litt av alt. Jeg synes at lunsj passer perfekt for meg.

 

Hos  Bialy Krolik merker man fort at restauranten er opptatt av råvarer,helst økologisk fra små lokale produsenter. Her finner du ikke e-stoffer eller kunstige tilsetningsstoffer,de lager mat med kjærlighet! Menyen baserer på sesongens beste råvarer. Nå kan du få smake fe polsk økologisk laks.

Ta en titt på bilder!

 

 

 

#besokpolen #polenbesok #besøkpolen #polenbesøk #restaurant #polskmat #gdynia #gdansk #sopot #bialykrolik #białykrólik #trippelbyen #trojmiasto #polska #Polen #poland